test banner

Bekken-bodemklachten te lijf!

  • Geplaatst op
  • Door Tienka van Campenhout
  • 0
Bekken-bodemklachten te lijf!

Sporten kan de pijn verminderen

Hoe bekkenbodemklachten verminderen?

Je hoort het vaak genoeg, zwangere vrouwen die last krijgen van hun bekkenbodem. Klachten die heel vervelend en pijnlijk kunnen zijn. Bij zwangerschapsyoga of ZwangerFit wordt hier veel aandacht aan besteed, maar je kunt ook zelf thuis aan de slag met oefeningen. 
 


Oefeningen voor het verminderen van bekkenbodemklachten

Er zijn oefeningen die je zelf kunt doen om deze vervelende klachten te verminderen. Ten eerste is actief blijven de beste oplossing voor het verminderen van de pijn in de bekkenbodem. Vraag naar specifieke oefeningen in je zwangerschapscursus. Een grote fitness bal is erg fijn bij het trainen van de bekkenbodemspieren.

Heb je al langere tijd klachten dan kan het helpen om de spieren die rondom het bekken liggen te trainen. Deze zorgen er namelijk voor dat het bekken beter wordt opgevangen. Als je deze traint dan verdwijnen of zeer zeker verminderen de klachten vrij snel.

Lekker bewegen is dus bevorderlijk voor je bekkenbodem. Een uurtje zwemmen, fietsen of wandelen zal zeker goed doen! 
 

Naar de therapeut?

Heb je extreme klachten? Dan kun je altijd terecht bij een bekkentherapeut. Deze zal je dan helpen bij het verminderen van de klachten en zorgen dat de pijn verdwijnt. 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »