test banner

Zwangerschapsmassage

  • Geplaatst op
  • Door Tienka van Campenhout
  • 0
Zwangerschapsmassage

Er is weinig op de wereld dat relaxter is dan een massage na intensief gesport te hebben.

Een zwangerschapsmassage na het sporten 

Zwanger of niet, er is weinig op de wereld dat fijner is dan een massage na intensief gesport te hebben. Als je zwanger bent, heeft een speciale zwangerschapsmassage echter ook nog allemaal bijkomende voordelen! Wij raden je dan ook sterk aan om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het krijgen van een speciale zwangerschapsmassage bij jou in de buurt en om je heerlijk te laten masseren als je gesport hebt. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een zwangerschapsmassage precies is en wat het voor je doet!
 

 

Wat is een zwangerschapsmassage?

De naam zegt het natuurlijk al, maar een zwangerschapsmassage is een massage die speciaal ontworpen is voor zwangere lichamen. Over het algemeen vindt deze massage plaats op een speciale tafel voor zwangere mensen, met een groot gat voor de buik en twee kleinere gaten voor de borsten. Hier kun je eindelijk weer op je buik liggen, terwijl je buik en borsten ondersteund worden door een band onder het gat. Tijdens de massage worden vaak oliën gebruikt en worden je rug en schouders heerlijk gemasseerd, zodat je lekker kunt ontspannen.
 

 

Wat doet een zwangerschapsmassage voor je?

Veel mensen krijgen tijdens de zwangerschap verschillende lichamelijke klachten, waaronder gevoelige borsten en last van de rug. Dit heeft natuurlijk te maken met het extra gewicht dat je meedraagt en met de veranderde hormoonhuishouding in je lichaam. Zwangerschapssport kan deze klachten al enigszins verlichten, maar daarbij komt wel het risico dat je bovenop deze klachten ook nog eens last krijgt van spierpijn! Een zwangerschapsmassage verlicht zowel de pijn in je rug, borsten en schouders als spierpijn van het sporten. Ook andere klachten die bij de zwangerschap horen, zoals slecht slapen en vocht vasthouden, kunnen verlicht worden met regelmatige zwangerschapsmassages. Bovendien zijn de zwangerschapsmassages gewoon ontzettend fijn!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »